Λουτράκι 1

Σχίνος

Μια μονοήμερη εκδρομή του Nature and Action στην οποία συμμετείχε και το Ελληνικό Τάο.

Ήταν μια απόδραση γεμάτη εκπλήξεις για όσους δεν είχαν επισκεφτεί ξανά το καταπράσινο χωριό Πίσσια στα Γεράνεια όρη πάνω από το Λουτράκι ή την γαλήνεια λίμνη του Ηραίου λίγο πριν το ομώνυμο ακρωτήρι με τον πέτρινο Φάρο Μελαγκάβι που δεσπόζει εκεί από το 1897.

Πρώτη στάση της εκδρομής μας ήταν το Κέντρο Ελληνισμού του Ιδρύματος Δαμιανού λίγο έξω από το χωριό Σχίνος, όπου ξεναγηθήκαμε στον κήπο του Κέντρου με τους πρωτότυπους πληροφοριακούς πίνακες για την Αρχαία Ελλάδα. Ακόμα ξεναγηθήκαμε στον μοναδικό ελικοειδή ροδόκηπο του Κέντρου με ποικιλίες τριανταφυλλιάς από όλο τον κόσμο!

Στην συνέχεια χαλαρώσαμε σωματικά και νοητικά για μία περίπου ώρα με ασκήσεις Τσι Γκονγκ και πεινασμένοι πια ξεκινήσαμε για το ορεινό χωριουδάκι Πίσσια, όπου φάγαμε καταπληκτικά στην ταβέρνα “Ο Πλάτανος” στις παρυφές του δάσους.

Αλλά ίσως το καλύτερο κομμάτι της εκδρομής να ήταν η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου που απλώνεται γύρω από ένα φυσικό λιμανάκι μερικά μέτρα πριν το επιβλητικό ακρωτήρι του κόλπου των Αλκυονίδων νήσων.

Στο δρόμο της επιστροφής σταματήσαμε στους καταράκτες του Λουτρακίου για καφέ και γλυκό, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια πλούσια από χρώματα και αρώματα ημέρα.