Ταοϊστική γιόγκα & διαλογισμός


Ταοϊστική Γιόγκα Dao Yin

Tao Yin YogaΕύκολες στην εκμάθηση ασκήσεις εδάφους για όλες τις ηλικίες, εμπνευσμένες από τις κινήσεις των ζώων, έρχονται από τα βάθη των αιώνων για να μας θυμίσουν πόσο απλή και διασκεδαστική μπορεί να είναι η απελευθέρωση των εντάσεων από το σώμα μας. Η εναλλακτική αυτή πρόταση στην υπέροχη Ινδική Γιόγκα που όλοι ξέρουμε, ονομάζεται Ταοϊστική “Γιόγκα” ή σωστότερα Dao Yin.

Ενδείκνυται για ανθρώπους με σοβαρές δυσλειτουργίες και πόνους στη σπονδυλική, οι οποίοι ίσως κάποια στιγμή να δυσκολεύτηκαν με κάποιες από τις ασάνες της Ινδικής γιόγκα, ειδικά αν έτυχε να ασκηθούν μέσα σε μια ομάδα, όπου ο δάσκαλος δεν έδινε τον απαραίτητο χρόνο για να προσαρμόσει τις πιο απαιτητικές στάσεις της ινδικής γιόγκα στις ιδιαίτερες ευαισθησίες, αδυναμίες και ανάγκες τους. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει συχνά σε χώρους εμπορικών γυμναστηρίων, όπου διδάσκεται και γιόγκα ή σε άλλους πολύ μοντέρνους και ιδιαίτερα όμορφους εμπορικούς χώρους άσκησης με μικρότερη όμως έμφαση στο ουσιαστικό περιεχόμενο των υπηρεσιών καθώς και στην ασφάλεια του ασκούμενου.

Στο Dao Yin το 90% των ασκήσεων γίνονται με την πλάτη στο πάτωμα και επομένως παρέχεται η ασφάλεια που αυτή η θέση γενικά προσφέρει στη σπονδυλική στήλη. Χρησιμοποιούνται ειδικές αναπνοές, οι οποίες, σε συνδυασμό με μικρές κινήσεις του σώματος και με την ενεργή συμμετοχή της πρόθεσής μας, αυξάνουν την εσωτερική πίεση και δυναμώνουν τους ιστούς από μέσα προς τα έξω, αναγκάζοντας πόνους και μπλοκαρίσματα να βγουν στην επιφάνεια.

Με την επανάληψη της άσκησης στο χρόνο με συνέπεια και πειθαρχία κάποια στιγμή οι πόνοι αφήνουν ελεύθερο το σώμα, όπως ακριβώς ένας ιός αποβάλλεται ή καταστρέφεται από το σώμα όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα δυναμώσει.

Το Dao Yin προσφέρει:

 • Μείωση του μέσου απαιτούμενου χρόνου ύπνου
 • Χαλάρωση των σωματικών και νοητικών εντάσεων
 • Σταδιακή βελτίωση προβλημάτων σπονδυλικής στήλης
 • Κατανόηση προειδοποιητικών μηνυμάτων του σώματος
 • Ρύθμιση του κυκλοφοριακού και λεμφικού συστήματος
 • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος
 • Δυνάμωμα τενόντων & αρθρώσεων

Αναπνοές, Χαμόγελο και Ήχοι

5 organs and emotionsΜια δοκιμασμένη αρχαία πρακτική της Ανατολής για να μαλακώσετε και να αποτοξινώσετε με τη βοήθεια φυσικών ήχων τους εσωτερικούς ιστούς του σώματός σας πριν φτάσουν να χρειάζονται φάρμακα και ιατρική παρέμβαση.

Μια πανέμορφη κινητική και ταυτόχρονα διαλογιστική άσκηση, χαλαρωτική και απελευθερωτική για το σώμα και το νου, μας φέρνει κοντά στην Κινέζικη Θεωρία των 5 Στοιχείων και με απλό και πρακτικό τρόπο μας εισάγει στην επίγνωση και την αυτογνωσία!

Ο αποτοξινωτικός χαρακτήρας των θεραπευτικών ήχων συμπληρώνεται με ειδικές αναπνοές και ασκήσεις χαλάρωσης της σπονδυλικής στήλης σε καθιστή θέση.

 

One Comment

 1. urbanpermaculturethess urbanpermaculturethess
  19 March 2012 @ 13:53

  Μου άρεσε πολύ το σεμινάριο στην αθήνα! Περιέκτικό και αποτελεσματικό…για την πλάτη μου ειδικά. Τώρα που έχω και το dvd ήδη κάνω μερικές ασκήσεις το πρωί.
  Καλή συνέχεια 🙂