Επαναπροσδιορισμοί..

Αρκεί μια στιγμή καθαρής σκέψης, κάτω από το θρόισμα των φύλλων μιας λεύκας, με θέα την θάλασσα, τον άνεμο να φέρνει άρωμα από γειτονικούς ευκαλύπτους και τον ήλιο να σβήνει στον ορίζοντα για να επαναπροσδιορίσει κανείς αβίαστα ολόκληρη την ζωή του.

Τουλάχιστον έτσι έγινε με εμένα ένα πρόσφατο δειλινό του Σεπτέμβρη.
Σίγουρα για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική η στιγμή και οι φαινομενικές συνθήκες που θα συμβεί, αν ποτέ συμβεί, αυτός ο εκ βαθέων επαναπροσδιορισμός νοήματος, στόχων και δρόμων ζωής.
Μια τέτοια στιγμή μένουν στη θέση τους -ευτυχώς- μόνο τα ουσιώδη και αυτά συνήθως δεν είναι υλικά, αλλά άυλα.
Άυλες σταθερές, αλλά ευτυχώς αρκετά γερές για να νοιώσει κανείς την απαραίτητη σιγουριά πως αν και ξεκινά μια “νέα ζωή” από το μηδέν, αν και μοιάζει να επαναπροσδιορίζει τα πάντα και να μηδενίζει το κοντέρ, εν τούτοις υπάρχει η βάση γύρω από την οποία θα αναπτυχθεί η νέα του ζωή, το νέο του όραμα.

Ένα όραμα που για μένα γυρίζει γύρω από τις έννοιες της απλότητας, της επίγνωσης, της εξέλιξης και του σεβασμού , τα οποία πρακτικώς μεταφραζόμενα δεν σημαίνουν τίποτα παραπάνω από φυσική καλλιέργεια της γης, καθημερινό μαγείρεμα, διάβασμα, ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις και έντονη ολιστική άσκηση.

Περισσότερα θα χαρώ να συμβιώσω με τον καθένα σας στο νέο “μου” χωριό, κάπου στην Κορινθία, κάτω από ένα δέντρο, μέσα στα αρώματα της Ελληνικής φύσης και με συντροφιά μια ντομάτα από τον κήπο, ζυμωτό ψωμί και λίγες βιοδυναμικές ελιές.

Ναι, μετά από 35 χρόνια σε μια από τις αρχαιότερες και ιστορικότερες πόλεις του κόσμου, την Αθήνα, μετοικίζω στην φύση για να γίνω αγρότης! Τρέλλα ή φυσική εξέλιξη και αναγκαιότητα; Το μέλλον θα δείξει…

Την αγάπη μου προς όλους,

Ιωάννης Σαμψωνίδης

ΥΓ: Φυσικά το Ελληνικό Τάο και το Travel & Do, τα δυο μου “παιδιά”, θα συνεχίσουν την διαδρομή τους στο χρόνο, θα ωριμάσουν και θα επαναπροσδιοριστούν και αυτά. Το πιθανότερο είναι πως το αποτέλεσμα θα είναι για όλους μας ικανοποιητικότερο, αν και ενδεχομένως από κάποιους θα μοιάζει δυσκολότερα επιλέξιμο. Όμως αυτές οι πλασματικές σύγχρονες “ευκολίες”, στις οποίες οι περισσότεροι από εμάς απροβλημάτιστα έχουμε ενδώσει τόσα χρόνια τώρα, δεν είναι και η αιτία που οδηγηθήκαμε στην αποξένωση και την αναπόφευκτη παρακμή;
Ο πραγματικός αναζητητής διανύει αγόγγυστα μερικά χιλιόμετρα παραπάνω για μια ολιστική εμπειρία μάθησης και μοιράσματος της γνώσης, όπως ακριβώς ένας πραγματικός ταξιδιώτης επιλέγει τους δυσκολότερα προσβάσιμους προορισμούς, για να χαρεί στη σιωπή του βυθού την ομορφιά του ανέγγιχτου μαργαριταριού..