Τριήμερη εκδρομή στο Ελπιδοχώρι με γιόγκα γέλιου, χάθα γιόγκα, περιήγηση στη Καρυά και ξενάγηση στις Μυκήνες

DSC06097

Μια εκδρομή που επαναλαμβάνουμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί μας αρέσει πολύ!

Δηλώστε το ενδιαφέρον συμμετοχής σας για την επόμενη εκδρομή στο Ελπιδοχώρι εδώ!

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ:

Το Ελπιδοχώρι θέλει να είναι αυτό που δηλώνει το όνομά του: Ένα χωριό της Ελπίδας σε εξέλιξη. Μια προσπάθεια οικοκοινοτικής δράσης που αναπτύσσεται αργά, αλλά σταθερά στο νομό Αργολίδας, σε μια πανέμορφη βουνοπλαγιά. Εδώ έρχεται κανείς σε επαφή με την απλότητα της ζωής και προβληματίζεται με το πόσα λίγα χρειάζονται για να ζήσει κανείς αρμονικά με τον εαυτό του και την φύση γύρω του. Εδώ θα γνωρίσετε εφαρμογές αειφόρου και φυσικής καλλιέργειας, φυσικής δόμησης και οικοκοινοτικής ζωής, έστω κι αν αυτές βρίσκονται στα πρώτα τους στάδια.

Το Ελπιδοχώρι βρίσκεται στην ΒΑ Πελοπόννησο, μόλις 130 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 15 χλμ από τις Μυκήνες και 25 χλμ από το Ναύπλιο. Κοντινότερη πόλη είναι το Άργος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Τα πιο σημαντικά σημεία της εκδρομής:

– Μια βραδιά με γιόγκα γέλιου (Σάββατο)
– Πρωινό ξύπνημα με χάθα γιόγκα (Κυριακή)
– Επίσκεψη στην αρχαία πυραμίδα του Άργους και ξενάγηση στις Μυκήνες με επαγγελματία ξεναγό (Σάββατο). Η ξενάγηση κοστίζει έξτρα και θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον ενδιαφέρει το σύνολο της ομάδας.
– Βόλτα στο παραδοσιακό χωριό Καρυά, γνωστό τηλεοπτικά και ως Κολοκοτρωνίτσι  που θεωρείται το ομορφότερο της Αργολίδας (Κυριακή)

Η Γιόγκα Γέλιου είναι μια ήπιας μορφή αεροβική άσκηση, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας μόνοι μας ή με παρέα. Στόχος της είναι η ευεξία, η χαλάρωση, η επαφή με το εσωτερικό μας παιδί. 
Μέσα από ασκήσεις γέλιου και αναπνοές ερχόμαστε σε συνειδητή επαφή με τον εαυτό μας στο ΕΔΩ & ΤΩΡΑ, ενώ μαθαίνουμε να μην παίρνουμε τόσο σοβαρά την καθημερινότητά μας. Οι ασκήσεις είναι σχεδιασμένες έτσι,  ώστε να μας «προγραμματίζουν» σε θετικά συναισθήματα, χειρονομίες ή καταστάσεις ενώ γελάμε, διδάσκοντας στο υποσυνείδητό μας καινούριες αυτόματες αντιδράσεις.
Συχνά περιλαμβάνουν προσποίηση ρόλων, ώστε να προπονήσουν το νου μας στη φαντασία και προσποίηση καταστάσεων.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων γελάμε, παίζουμε, χαλαρώνουμε και πάνω από όλα βιώνουμε ποικίλα και διαφορετικά συναισθήματα.

Η επικουρική πρακτική της Χάθα Γιόγκα θα είναι προσανατολισμένη στο να ενισχύσει τις εσωτερικές διεργασίες και τα τσάκρα που αφυπνίζονται με τη Γιόγκα του γέλιου.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Το κόστος για προπληρωμένη κράτηση θέσης μέχρι και 15 μέρες πριν την εκδρομή είναι 85 €/άτομο και για τις 3 ημέρες!
Από εκεί και μετά η τιμή διαμορφώνεται στα 125 €/άτομο.
Η τιμή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ 23%
Η τιμή αυτή περιλαμβάνει:

  • Διαμονή σε οικολογικής δόμησης διώροφο ξενώνα 15 ατόμων (2 διανυκτερεύσεις: Παρασκευή και Σάββατο).  Για τη διαμονή θα χρειαστείτε υπνόσακους ή σεντόνια και μαξιλαροθήκες. Επίσης βασικά είδη μπάνιου, όπως πετσέτες, σαμπουάν κλπ.
  • Πλήρη χορτοφαγική διατροφή (σύνολο 5 γεύματα, βλέπε το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω)
  • Τα μαθήματα γιόγκα γέλιου και χάθα γιόγκα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής:

Παρασκευή

Οποιαδήποτε ώρα μετά τις 18:00 Άφιξη στο Ελπιδοχώρι και τακτοποίηση στον ξενώνα

Σάββατο

08.00 Πρωινό γεύμα
09.30 Επίσκεψη στην αρχαία πυραμίδα του Άργους και ξενάγηση στις Μυκήνες με επαγγελματία ξεναγό. Η ξενάγηση κοστίζει έξτρα και θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον ενδιαφέρει το σύνολο της ομάδας.
14.30 Φαγητό στο Ελπιδοχώρι
18.30 Γιόγκα Γέλιου
19.30 Φαγητό
21.00 Αναχώρηση για βόλτα στην πόλη του Ναυπλίου (προαιρετικά)

Κυριακή

08.00 Χάθα Γιόγκα
09.15 Πρωινό γεύμα
10.30 Επίσκεψη στην Καρυά, το χωριό όπου γυρίστηκε το σήριαλ: «Το Καφέ της Χαράς» ή εναλλακτικά βατό τρίωρο περπάτημα με ενδιάμεση ξενάγηση σε οινοποιείο και γευσιγνωσία
14.30 Φαγητό στο Ελπιδοχώρι

Μέχρι τις 19.00 Αναχώρηση για Αθήνα

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ:

H μετακίνησή μας θα γίνει με ιδιωτικά ΙΧ.  Οι συνεπιβάτες μοιράζονται τα έξοδα βενζίνης και διοδίων (10-20€/άτομο). Διαβάστε πώς θα έρθετε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Ιωάννης Σαμψωνίδης (τηλ.6944 555 696)
Εmail: info@hellenictao.com

Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ:

Ιωάννης Σαμψωνίδης

Ο Ιωάννης Σαμψωνίδης άρχισε να σπουδάζει τις ανατολικές θεραπευτικές τέχνες το 1991 ακολουθώντας το θεραπευτικό σύστημα Universal Healing Tao του διεθνούς φήμης δασκάλου Mantak Chia. Το 1999 άρχισε να διδάσκει κυρίως Τάι Τσι, Τσι Γκονγκ, Ταοϊστική Γιόγκα και τους Έξι Φυσικούς Θεραπευτικούς Ήχους. Από τότε μέχρι σήμερα εκπαιδεύτηκε στο Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ και στην Χάθα Γιόγκα και σπούδασε την θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής προκειμένου να δημιουργήσει ένα ολιστικό, ασφαλές, αποτελεσματικό και επιστημονικό σύστημα «άσκησης για όλους» με στόχο να απευθυνθεί σε ανθρώπους που θέλουν να αξιοποιήσουν απλές, εύκολα εφαρμόσιμες και κυρίως ασφαλείς τεχνικές για να βελτιώσουν την υγεία τους και να κάνουν πρόληψη υγείας.

Share:
Facebook Messenger
Translate this page »