Μονοήμερες κοντινές αποδράσεις

Πάρνηθα

Η νέα δράση του Ελληνικού Τάο για εύκολη πρόσβαση στη φύση ονομάζεται “Κοντινά Μονοπάτια“. Είναι μια πρόταση πρακτικά και οικονομικά προσιτή (με κόστος 10 Ευρώ + ΦΠΑ για την οργάνωση και τους δασκάλους που μας συνοδεύουν) για όσους έχουν ανάγκη από καθαρό αέρα, φύση, περπάτημα και ουσιαστική άσκηση για το σώμα τους, δηλαδή σχεδόν όλους μας.

Τα μονοπάτια που επιλέγονται βρίσκονται κατά 90% κοντά στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη (ως περίπου μία ώρα οδικώς), εξ ου και το όνομα “Κοντινά Μονοπάτια“.
Τόσο η πεζοπορία όσο και οι ασκήσεις είναι κατάλληλες για όλες τις ηλικίες. Παιδιά ως και 12 ετών συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ.

Η μετακίνηση γίνεται με ατομικά μέσα μεταφοράς. Για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο ή δεν επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν κανονίζεται συνεπιβίβαση (car pooling) για μοίρασμα των εξόδων ή επαγγελματική μεταφορά με ενοικιαζόμενο όχημα και έξτρα χρέωση από 10 Ευρώ/ άτομο. Σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη για τις οδικές μετακινήσεις, τις επισκέψεις στα αξιοθέατα και την ταξιδιωτική ασφάλεια των Κοντινών Μονοπατιών την αναλαμβάνει το εξειδικευμένο τουριστικό γραφείο Travel and Do.

Οι αποδράσεις μας απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να απολαύσουν εύκολα, γρήγορα και οικονομικά τα εξής:

  • καθαρό αέρα (είναι δωρεάν προς το παρόν, αλλά με τα μνημόνια και την παγκόσμια οικονομική τρέλα δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα…),
  • μια ήπια πεζοπορία 2-4 ωρών (δεν εστιαζόμαστε στην ορειβασία ούτε χρεώνουμε “οδηγό”),
  • ποιοτικά διαδραστικά παιχνίδια που μας ξανακάνουν παιδιά,
  • γνωριμία με ομοϊδεάτες Αθηναίους, λάτρεις της φύσης και της ουσιαστικής επικοινωνίας,
    και το κερασάκι στην τούρτα (ή το ζουμί στο φουρνιστό):
  • αποδοτική άσκηση, όπως: ισομετρικές ασκήσεις ενδυνάμωσης, ασφαλείς διατάσεις, έξυπνες ασκήσεις αποτοξίνωσης, Τσι Γκονγκ, Τάι Τσι, Χάθα Γιόγκα, Ευεξία Γέλιου, Πραναγιάμα (αναπνευστικές ασκήσεις), αυτομασάζ, οραματισμό ενάντια στο άγχος κ.ά. Οι ασκήσεις αυτές ενισχύουν την υγεία του σώματος, την ηρεμία του νου και την εξισορρόπηση των συναισθημάτων.

Καλωσήρθατε στα “Κοντινά Μονοπάτια”!

Επικαιροποιημένες πληροφορίες για τις δράσεις μας και για το πώς μπορείτε να συμμετέχετε θα βρείτε μέσα από την ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/kontinamonopatia/

Όσοι δεν έχετε facebook (και καλά κάνετε, συγχαρητήρια που το καταφέρνετε) συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Κοντινών Μονοπατιών.