ΔΩΡΕΑΝ μαγνητοσκοπημένο μάθημα ΓΙΟΓΚΑ για ηλικίες 45+

Όταν πονάμε, πάσχει τελικά το σώμα ή ο νους μας?
 
Μπορεί ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε αρμονία με την φύση και τον εσωτερικό του Εαυτό, δηλαδή τις αρχέτυπες ανάγκες της ψυχής του, να πονάει? Το ερώτημα δεν είναι καθόλου θεωρητικό, ούτε φιλοσοφικό. Είναι ό,τι πιο γειωμένο, ρεαλιστικό και ουσιαστικό θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε τον Εαυτό μας: Γιατί πονάς?
 
Αν βρούμε και κατανοήσουμε βιωματικά την απάντηση αυτή, τότε μπαίνουμε και πάλι στον “ίσιο” δρόμο με κατεύθυνση την υγεία και την ευεξία, αφού δεν υπάρχει τελικά μεγαλύτερος δάσκαλος από τον πόνο.
Συνεπακόλουθα, κάθε είδος άσκησης που μας ενώνει με τις πραγματικές ανάγκες της ψυχής και με την α-λήθεια μας, κάθε ενωτική και όχι ανταγωνιστική στάση σώματος, “καρδιάς” και νου, μόνο αυτή είναι ουσιαστική γιόγκα στο πνεύμα των μεγάλων δασκάλων που εξέλιξαν τις τέχνες αυτές για να ωφελήσουν και να υπηρετήσουν τον άνθρωπο ολιστικά.
 
Οποιαδήποτε άλλη “ανταγωνιστική” ή πιο μηχανιστική γιόγκα, ναι μεν γυμνάζει το σώμα δυναμικά, όμως δεν αγγίζει τη ρίζα των προβλημάτων και των μπλοκαρισμάτων στο νου. Έτσι ακόμα κι αν υποχωρήσουν προσωρινά οι πόνοι του σώματος, παραμένουν οι βαθύτεροι πόνοι της ψυχής, ανέκφραστοι και ως εκ τούτου ίσως ακόμα περισσότερο τραυματικοί για την ψυχή.
 
Όταν βλέπουμε ανθρώπους που ασκούνται χρόνια στη γιόγκα ή σε άλλες παρόμοιες τεχνικές (όχι όμως τέχνες) να είναι άκαμπτοι, αυστηροί, θυμωμένοι, αγέλαστοι, δογματικοί ή υπερόπτες, ίσως όλα αυτά να είναι μια ακούσια άμυνα τους για να διαχειριστούν τον εσωτερικό πόνο και την έλλειψη χαράς που βιώνουν στον δρόμο που ακολουθούν. Αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι, αν ποτέ ελευθερωθούν από τις πλάνες της μονοσήμαντης αξίας της εξωτερικής φόρμας, του ελέγχου του αποτελέσματος και της προσδοκίας για φώτιση γίνονται τελικά οι καλύτεροι δάσκαλοι, διότι έχουν περάσει μέσα από την φωτιά της ανθρώπινης πλάνης. Αναζητείστε τους!
 
Άλλωστε τα ίδια ακριβώς στάδια πλάνης/επίγνωσης περνάει κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων νομίζει για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής του ότι ο κόσμος είναι μόνο όσα βλέπει γύρω του.
Ευτυχώς με τον κατάλληλο πνευματικό οδηγό αρχίζει ένας άνθρωπος να “βλέπει” τον κόσμο που δεν “φαίνεται”. Αρχίζει επίσης να κατανοεί την αξία αυτού του “αόρατου” κόσμου και να νοιώθει όλα αυτά που μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να νοιώσει αν συνειδητά τιμήσει το δώρο της ζωής!
 
Ας αναζητήσουμε λοιπόν πνευματικούς οδηγούς, φωτισμένους δασκάλους και ουσιαστικούς τρόπους καλλιέργειας του Εαυτού μας, προκειμένου να γνωρίσουμε στην διάρκεια της μικρής ζωής μας τον παράλληλο/βαθύτερο κόσμο μέσα μας, όπου το υλικό και το πνευματικό βρίσκονται σε αρμονία.
 
Αυτή είναι η Ένωση της Γιόγκα και είναι ακριβώς ίδια με την Ένωση στην οποία θα φτάσουμε από οποιοδήποτε άλλο δρόμο, όταν έχουμε αποφασίσει με τόλμη και ειλικρίνεια προς τα που θέλουμε να πάμε.