Εκπαίδευση στην Παραδοσιακή Ταϋλανδέζικη Μάλαξη – Επαναλαμβανόμενοι κύκλοι μαθημάτων

 

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ!

Τηλ. 6944 555 696

Δηλώστε το ενδιαφέρον συμμετοχής σας μέσα από την φόρμα επικοινωνίας στο τέλος της σελίδας.

Η θεραπευτική τέχνη της Παραδοσιακής Ταϋλανδέζικης Μάλαξης αποτελεί ένα αρχαίο και ιερό θεραπευτικό σύστημα, το οποίο έχει τις ρίζες του στην Αγιουρβεδική και Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική.

Η Παραδοσιακή Ταϋλανδέζικη Μάλαξη μοιάζει περισσότερο με την Χειροπρακτική και πολύ λιγότερο με το ευρύτερα διαδεδομένο στη Δύση Σουηδικό Μασάζ.  Γίνεται χωρίς την χρήση λαδιών ή άλλων βοηθημάτων, με τον δέκτη να φοράει άνετα, κατά προτίμηση βαμβακερά ρούχα. Οι τεχνικές εφαρμόζονται πάνω σε ειδικό στρωματάκι στο πάτωμα (είτε μπρούμυτα, είτε ανάσκελα είτε στο πλάι) ενώ σε κάποιες τεχνικές ο δέκτης βρίσκεται σε καθιστή θέση και πάλι στο πάτωμα.

Ο πρακτικός της Ταϋλανδέζικης Μάλαξης χρησιμοποιεί τα δάχτυλα, παλάμες, αγκώνες, γόνατα και πατούσες του για να ασκήσει πιέσεις και ήπιες διατάσεις στο σώμα του δέκτη. Η πίεση που ασκείται είναι ελεγχόμενη και πάντα σύμφωνα με το επίπεδο αντοχής του δέκτη, ώστε το αποτέλεσμα να μην επιφέρει δυσφορία, αλλά ανακούφιση. Έτσι απελευθερώνεται και ενισχύεται η ροή του αίματος από και προς τα εσωτερικά όργανα, χαλαρώνει το σώμα και το νευρικό σύστημα και υποχωρούν οι μυϊκές εντάσεις και οι πόνοι.

Μερικά απ’ τα οφέλη του Παραδοσιακής Ταϋλανδέζικης Μάλαξης είναι η βελτίωση αυχενικών προβλημάτων, δυσχερειών της σπονδυλικής στήλης, τενοντίτιδας, επικονδυλίτιδας και αρθρίτιδας (μυοσκελετικά προβλήματα). Βοηθά επίσης ιδιαίτερα σε ημικρανίες, πονοκεφάλους και αποσυμφόρηση συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων.

Η Ταϋλανδέζικη Μάλαξη είναι ολιστική, δηλαδή στηρίζεται στις παραδοσιακές θεραπευτικές θεωρίες της Ανατολής και ως εκ τούτου χειρίζεται σε κάθε συνεδρία ολόκληρο το σώμα από τα δάχτυλα των ποδιών έως την κορώνα της κεφαλής, αντιμετωπίζοντας το σώμα ως ένα ενιαίο σύνολο, άρρηκτα συνδεδεμένο με τα συναισθήματα και την ψυχή του ανθρώπου.

Εκτός των όποιων ειδικότερων θεραπευτικών επιδράσεων, γενικά με την Ταϋλανδέζικη Μάλαξη υποβοηθούμε το σώμα του δέκτη στα εξής:
• Να χαλαρώσει από το άγχος, την νευρική ένταση, την κούραση και τις μυϊκές κράμπες
• Να αποκτήσει τόνο και ευλυγισία στους τένοντες, τους μύες και τις αρθρώσεις, αποτοξινώνοντας όλους τους μαλακούς ιστούς του
• Να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα και τις αποτοξινωτικές λειτουργίες του
• Να αυξήσει την ζωτικότητα του

Μάθετε να εφαρμόζετε τώρα κι εσείς αυτό το ιδιαίτερα ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ μασάζ που δεν χαϊδεύει, αλλά πηγαίνει βαθιά και ξεμπλοκάρει εντάσεις, ενεργοποιεί τα εσωτερικά όργανα, ανακουφίζει από πόνους και απομακρύνει τις τοξίνες από μύες, τένοντες και αρθρώσεις αναζωογονώντας άμεσα όλο το σώμα από τα πέλματα μέχρι το κεφάλι!

Α. Βασική εκπαίδευση 1 στην Παραδοσιακή Ταϋλανδέζικη Μάλαξη

Thai massage

Ύλη Βασικής Εκπαίδευσης 1:

Επιπλέον των τεχνικών του μασάζ που θα διδαχθούν αναλυτικά θα μάθετε ασκήσεις ενδυνάμωσης και αποφόρτισης της έντασης των δακτύλων και ένα βασικό πρόγραμμα χάθα γόγκα με επιλεγμένες ασκήσεις για όλο το σώμα για να κρατάτε τον εαυτό σας σε φόρμα και να είστε πιο αποτελεσματικοί στην πρακτική σας. Θα δοθούν επίσης απλές, αλλά σημαντικές, τεχνικές γείωσης, καθαρισμού και εξισορρόπησης του ενεργειακού πεδίου σας, ώστε να μην μένετε ποτέ απροστάτευτοι (=με χαμηλή συνειδητότητα) την ώρα της θεραπείας.

Θα διδαχθούν οι παραδοσιακές Ταϋλανδέζικες ενεργειακές γραμμές (SEN SIB) στα πόδια και τα χέρια και οι διάφορες τεχνικές πιέσεών τους, ώστε κατά την διάρκεια του μασάζ να αρχίσετε να έχετε βαθύτερη σύνδεση με τον δέκτη και διαισθητική λήψη πληροφοριών.

Η θεωρία περιλαμβάνει: Επαγγελματική συμπεριφορά και κώδικες ηθικής, προετοιμασία του χώρου, λήψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής, προφυλάξεις και αντενδείξεις, λήψη ιατρικού ιστορικού/ερωτηματολογίου, ποια είναι και πού βρίσκουμε τα απαραίτητα υλικά, συμπληρωματικά προϊόντα, ιματισμό κλπ. που χρειαζόμαστε για το Ταϋλανδέζικο μασάζ, απαραίτητες γενικές συμβουλές προς τον πελάτη στο τέλος κάθε συνεδρίας.

Παρέχουμε:

  • Δοκιμασμένη μεθοδολογία διδασκαλίας για αρχάριους, με 20% θεωρία και 80% πρακτική.
  • Εικονογραφημένες ελληνικές σημειώσεις, αγγλική βιβλιογραφία και κάθε δυνατή πληροφόρηση για όποιον θελήσει να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στην Ελλάδα ή την Ταϋλάνδη.
  • Έμφαση στην εργονομική και αβίαστη (ahimsa) εφαρμογή των τεχνικών μάλαξης που διασφαλίζει τόσο εσάς όσο και τον δέκτη σας, ώστε και οι δύο να αποκομίζετε μόνο οφέλη μετά από κάθε συνεδρία. Χωρίς βία και με αυξημένη συνειδητότητα της μηχανικής του σώματός σας την ώρα του μασάζ, μειώνετε την φθορά των ιστών και των αρθρώσεών σας στο ελάχιστο, ώστε να είστε σε θέση να είστε κατ’ επιλογήν ενεργοί θεραπευτές σε οποιαδήποτε ηλικία.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία σε τεχνικές μασάζ. Όλοι μπορούμε να αγγίξουμε θεραπευτικά με μόνο εφόδιο την παρατηρητικότητα και την θετική μας διάθεση. Το εργαστήριο θα είναι εντατικό και απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για ουσιαστική και πρακτική γνώση. Δεν απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, όμως απαιτείται συγκέντρωση και σεβασμός στο σύνολο. Αν υπάρχει παθολογία στα γόνατα και δεν μπορείτε καθόλου να γονατίσετε, δεν θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε την εκπαίδευση.

Βεβαίωση παρακολούθησης:

Το σεμινάριο προσφέρεται για την σωστή εκμάθηση της Παραδοσιακής Ταϋλανδέζικης Μάλαξης τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση. Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου μετά από επιτυχία σε γραπτές και πρακτικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις είναι απαραίτητες και εξασφαλίζουν πως μπορείτε να προσφέρετε με ασφάλεια ένα Ταϋλανδέζικο μασάζ για όλο το σώμα διάρκειας έως 2 ώρες!

Διάρκεια – Χώρος – Κόστος εκπαίδευσης:

Η διάρκεια είναι 48 ώρες, μοιρασμένες σε 3 Σαββατοκύριακα.
Οι ώρες εκπαίδευσης είναι 10:00 ως 18:00 με μικρά διαλείμματα και μεγάλο διάλειμμα φαγητού 14:00 ως 15:00.

Η εκπαίδευση επαναλαμβάνεται τακτικά, περίπου 3 φορές τον χρόνο. Δηλώστε το ενδιαφέρον συμμετοχής σας τώρα!

Τα μαθήματα γίνονται στην Αθήνα σε φωτεινό, θερμαινόμενο χώρο, πολύ κοντά σε σταθμού του ηλεκτρικού.

Συνολικό κόστος: 420 Ευρώ + ΦΠΑ
Για την εξασφάλιση της συμμετοχής σας θα χρειαστεί μια προκαταβολή 150 ευρώ κατά την κράτηση της θέσης σας.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους με την Βασική Εκπαίδευση 2, διάρκειας 2 επιπλέον Σ/Κ.


Β. Βασική εκπαίδευση 2 στην Ταϋλανδέζικη Χειροπρακτική Μάλαξη

Ύλη Βασικής Εκπαίδευσης 2:

Group Tai class-001Θα γίνει μια εκλέπτυνση των τεχνικών της Βασικής Εκπαίδευσης 1 με αναλυτικές πληροφορίες και στοχευμένη πρακτική πάνω στον εξατομικευμένο τρόπο πίεσης, την συνειδητή αναπνοή και τον δημιουργικό οραματισμό.

Θα προστεθούν στην φόρμα της Βασικής Εκπαίδευσης 1 τεχνικές και στάσεις όπου ο δέκτης βρίσκεται σε πλαϊνή  ή καθιστή θέση. Οι στάσεις αυτές είναι χρήσιμες και ευχάριστες για όλους, αλλά είναι απολύτως απαραίτητες έως αναντικατάστατες όταν θέλετε να χειριστείτε ηλικιωμένους, υπέρβαρους, εγκύους ή ανθρώπους που δεν μπορούν για κάποιο λόγο να μείνουν πολύ ώρα μπρούμυτα ή ανάσκελα.

Ακόμα θα προστεθούν τεχνικές για την κοιλιακή χώρα.

Επιπλέον των πρόσθετων τεχνικών του μασάζ θα μάθετε και μια πλήρη ρουτίνα παραδοσιακού ενεργειακού αυτομασάζ με στόχο την βαθύτερη επίγνωση και την φροντίδα του δικού σας σώματος. Επίσης θα διδαχθούν επιλεγμένες ασκήσεις Τσι Γκονγκ για να μάθετε να νοιώθετε πιο συνειδητά την ζωτική σας δύναμη (=βιοενέργεια, Πράνα ή Τσι).

Ευρύτερος στόχος της Βασικής Εκπαίδευσης 2 πέραν της διεύρυνσης των τεχνικών σας είναι να σας προσανατολίσει στο να χρησιμοποιείτε συνειδητά την αναπνοή και την συγκέντρωσή σας, ώστε να καλλιεργήσετε σε βάθος χρόνου ένα άγγιγμα με ανοιχτόκαρδη και ανιδιοτελή πρόθεση.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:
Ολοκλήρωση της Βασικής Εκπαίδευσης 1

Βεβαίωση παρακολούθησης:

Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου μετά από επιτυχία σε γραπτές και πρακτικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις είναι απαραίτητες και εξασφαλίζουν πως μπορείτε να προσφέρετε με ασφάλεια ένα Ταϋλανδέζικο μασάζ για όλο το σώμα σε 4 διαφορετικές θέσεις.

Διάρκεια – Χώρος – Κόστος εκπαίδευσης:

Η διάρκεια είναι 32 ώρες, μοιρασμένες σε 2 Σαββατοκύριακα.
Οι ώρες εκπαίδευσης είναι 10:00 ως 18:00 με μικρά διαλείμματα και μεγάλο διάλειμμα φαγητού 14:00 ως 15:00.

Η εκπαίδευση επαναλαμβάνεται τακτικά, περίπου 3 φορές τον χρόνο. Δηλώστε το ενδιαφέρον συμμετοχής σας μέσα από την φόρμα επικοινωνίας παρακάτω.

Τα μαθήματα γίνονται στην Αθήνα σε φωτεινό, θερμαινόμενο χώρο, πολύ κοντά σε σταθμού του ηλεκτρικού.

Συνολικό κόστος: 250 Ευρώ + ΦΠΑ
Για την εξασφάλιση της συμμετοχής σας θα χρειαστεί μια προκαταβολή 150 ευρώ κατά την κράτηση της θέσης σας.