Αυτάρκεια στην υγεία για όλους!

Λόγω του COVID οι δια ζώσης Κύκλοι Μαθημάτων Πρακτικής Αυτοθεραπείας έχουν σταματήσει προσωρινά.

Κύκλοι μαθημάτων πρακτικής αυτοθεραπείας

Ζούμε (ευτυχώς!) μια ιστορική συγκυρία, όπου οδηγούμαστε -έστω και εξ ανάγκης- σε ένα ολιστικότερο και ουσιαστικότερο μοντέλο εκπαίδευσης και γνώσης.

Σήμερα για να επιβιώσουμε χρειάζεται να επανεκπαιδευθούμε στις δεξιότητες αυτοδιαχείρισης που όλοι οι άνθρωποι, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, κατείχαμε σε παλαιότερες εποχές. Επίσης να αναβιώσουμε παλιές πρακτικές συνταγές των γιαγιάδων μας, όταν δεν υπήρχαν αντιβιώσεις και κορτιζόνες. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πια αντιληφθεί και αρκετοί έχουμε νοιώσει την βαθιά ικανοποίηση που έρχεται μέσα από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτάρκεια σε τροφή & ενέργεια. Το ίδιο ισχύει και για την υγεία!

Δεν είναι μόνο τα χρήματα που θα εξοικονομήσει κανείς όταν φτιάξει μόνος του μια κρέμα για τους πόνους, ένα σαπούνι για το σώμα ή το απορρυπαντικό για τα πιάτα του. Ούτε η καλλιέργεια ενός λαχανόκηπου στο εξοχικό ή ακόμα και στο μπαλκόνι προσφέρει μόνο τα προϊόντα για το φαγητό μας. Μέσα από τις διαδικασίες αυτές συνδεόμαστε συνειδητά με την γη, τον εαυτό μας και τους άλλους και αποκτάμε μια διαφορετική αίσθηση και κατανόηση του χρόνου, του κύκλου της ζωής και των βιορυθμών της φύσης. Ηρεμούμε και αυτοθεραπευόμαστε μέσα από την καθημερινότητά μας, η οποία εκτός από το φυσικό, ικανοποιεί έτσι και το συναισθηματικό και πνευματικό μας επίπεδο. Με δυο λόγια θυμόμαστε πως είναι να ζούμε ολιστικά και όχι σε διάσπαση και διχασμό.

Σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια στηρίχθηκε η φιλοσοφία και το περιεχόμενο των μαθημάτων με τίτλο: “Πρακτική Αυτοθεραπεία”.

Πρόκειται για απλά, αλλά συμπυκνωμένα και έντονα βιωματικά μαθήματα που εγγυημένα μας μαθαίνουν (θυμίζουν) πώς να προσφέρουμε χαλάρωση και ανακούφιση από πόνους και εντάσεις τόσο στον εαυτό μας όσο και στους κοντινούς μας ανθρώπους, ώστε να ελευθερωθούμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό από την εξάρτησή μας από γιατρούς, φάρμακα, διεγερτικά και ηρεμιστικά.

Η Πρακτική Αυτοθεραπεία περιέχει επιλεγμένες πληροφορίες από τον πλούτο των ανατολικών παραδοσιακών θεραπευτικών συστημάτων.  Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε την τροφή, τα συναισθήματα, την διασκέδαση, την άσκηση, τον ύπνο και κάθε παράμετρο της καθημερινότητάς μας με επίγνωση, ώστε όλα να λειτουργούν αρμονικά προς όφελός μας και όχι εναντίον μας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό συνδυαστικό μάθημα αυτοθεραπείας με στοιχεία από Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, Τσι Γκονγκ, Γιόγκα, Μασάζ, Σοτάι, Κινησιολογία κ.ά.

Το μασάζ που μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τόσο ο ένας στον άλλο, όσο και ο καθένας στον εαυτό του, αποτελείται από πιέσεις σε ειδικά σημεία του σώματος για την απελευθέρωση και ενίσχυση της ροής της ενέργειας των εσωτερικών μας οργάνων και από ήπιες διατάσεις για να χαλαρώσει το σώμα και να υποχωρήσουν οι εντάσεις και οι πόνοι.

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία σε θεραπευτικές τεχνικές. Όλοι μπορούμε να λειτουργήσουμε θεραπευτικά κάτω από ειδική καθοδήγηση και με κύριο εφόδιο την παρατηρητικότητα και την θετική μας διάθεση.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσα από την παρακάτω φόρμα: